Translate

2009. július 30., csütörtök

Kozmetika kamaszkorban

.
Olykor a kozmetika kamaszkorban elengedhetetlen, ugyanis gyakori probléma a zsíros, pattanásos bőr ebben a korban.

Arcápolásra a citromfű-fűzfa arclemosó gél a legmegfelelőbb, amely a zsíros és a problémás arcbőr lemosására kiválóan alkalmas.
A citromfű-fűzfa arclemosó gélnek szappan, illetve folyékony szappan helyett történő alkalmazása nemcsak a növényi kivonatok és az illóolajok gyulladáscsökkentő antiszeptikus hatása miatt jó, hanem még az E és B vitamin tartalma elősegíti a zsírtermelés csökkenését.

A kozmetika kamaszkorban kiterjed a testápolásra is, ugyanis a testápolás is nagyon fontos a kamaszok esetében.
A teafa olajos tusfürdő és sampon erős antiszeptikus hatású tusfürdő, amely zsíros korpás haj és fejbőr mosására kiválóan alkalmas.
A tusfürdő megszünteti a testszagokat, a sampon megszünteti a zsírosodást és a korpásodást a hajat illetően.
A kozmetika kamaszkorban elengedhetetlen kellékei a hidratáló gélek. A problémás bőrű kamaszok bőrápolásához zsírmentes hidratáló géleket ajánlunk.
A drogériákban segítséget lehet kérni a termék kiválasztásához.
Nagyon fontos a parafinolajat és az ásványi viaszokat tartalmazó termékek elkerülése, mert ezek fokozzák a mitesszer képződést.

Kozmetika kamaszkorban különös figyelmet igényel:
Nappali bőrápolás: zsíros, problémás bőrűek használhatják hidratálásra a gyógynövényes paradicsomos arcápoló gélt, amely kizárólag növényi anyagokat tartalmazó natúr kozmetikai termék.
Az erős napsugárzástól óvjuk a gyulladt bőrt, amire javasolható a biborka arcápoló, amely természetes pigmentekkel védi a bőrt a napfény károsító sugaraitól.
További termékek: fito-hidro gél, amely a zsíros bőr hidratáló ápolására nagyon jól alkalmazható.
Az esztétikai problémák megszüntetésére pedig az akne stop gélt használjuk.
A fent leírtak alapján tudjuk, hogy a kozmetika kamaszkorban milyen fontos, ugyanis ezzel nemcsak a kamaszok testét, hanem a lelkét is ápoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése